Ce putem trata cu tinctură de rozmarin

Plantă aromatică, folosită adesea în arta culinară, rozmarinul este, de asemenea, utilizat pentru tratarea unor boli.

Pentru prepararea tincturii aveți nevoie de frunzele plantei, uscate și mărunțite. Luați 50 g de plantă, puneți-o într-un borcan din sticlă, peste care turnați 250 ml de alcool de 70º. Închideți ermetic borcanul, agitați energic și lăsați la macerat timp de 15 zile, agitând zilnic recipientul de 4-5 ori.

La sfârșit filtrați, iar tinctura obținută păstrați-o în recipiente din sticlă, închise la culoare.

Se administrează câte o linguriță de tinctură, de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, diluată în 100 ml de apă plată.

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s