Ce putem trata cu tinctură din muguri de plop negru

Arbore maiestuos, care atinge vârste de până la 400 de ani, plopul este și o sursă de leacuri tradiționale de o valoare incontestabilă.

Pentru prepararea tincturii aveți nevoie de muguri de plop negru, bine uscați. Aceștia se transformă într-o pulbere fină cu ajutorul unei râșnițe de cafea. Cu pulberea se umple un borcan pe un sfert, peste care se toarnă alcool de 90º până se umple borcanul, având grijă să lăsați 2 degete libere. Borcanul se închide ermetic și se agită energic 1-2 minute, după care se lasă la macerat, la temperatura camerei, timp de 12 zile.

La sfârșit se filtrează, iar tinctura se păstrează în recipiente din sticlă, închise la culoare, la loc răcoros și întunecat.

Se administrează câte 60-100 de picături, de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol, în combinație cu o linguriță de miere de albine sau îmbibate pe pâine, dar niciodată diluate în apă, deoarece reacția dintre cele două duce la scăderea efectelor curative ale tincturii.

Continuarea, aici.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s