Ce putem trata cu tinctură de talpa-gâștei

Plantă erbacee perenă, talpa-gâștei are proprietăți sedative, antispastice, vasodilatatoare, cardiotonice, uterotonice etc.

Pentru prepararea tincturii aveți nevoie de partea aeriană a plantei, bine uscată. Aceasta se transformă în pulbere cu ajutorul unei râșnițe de cafea. Luați 20 de linguri de pulbere de plantă și puneți-le într-un borcan din sticlă, peste care turnați 500ml de alcool de 50º. Închideți ermetic borcanul, agitați energic și lăsați la macerat timp de 14 zile, la loc călduros, timp în care agitați zilnic recipientul de 3-4 ori.

La sfârșit se filtrează, iar tinctura se păstrează în recipiente din sticlă, de culoare închisă.

Se administrează câte o linguriță de tinctură, de 3-4 ori pe zi, diluată în 100ml de apă plată, pe stomacul gol.

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s