Despre laptele de migdale

Fructe oleaginoase bogate în vitamine (A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E, K), minerale (potasiu, mangan, magneziu, calciu, fier, seleniu, zinc, fosfor, cupru), antioxidanți, acizi grași esențiali omega-3, aminoacizi, migdalele sunt un aliment care nu ar trebui să lipsească din alimentația nici unuia dintre noi.

Pentru a prepara laptele de migdale aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 170 g de migdale crude
  • miere de albine organică
  • 1.3 l de apă filtrată.

Migdalele se pun într-un vas din ceramică și se acoperă cu apă (aprox. 500 ml) și se lasă timp de 12-24 de ore la înmuiat. După scurgerea acestui interval, migdalele se scrug de apă și se pun într-un blender împreună cu 350 ml de apă proaspătă. Se mixează totul timp de 3-4 minute, după care se mai adaugă 450 ml de apă. Se adaugă mierea de albine după gust și se mixează timp de 1 minut la viteză mare.

La sfârșit, se strecoară lichidul printr-o strecurătoare căptușită cu un tifon curat.

Continuarea, aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s