Tinctură antiinflamatoare din hrean și păpădie

Preparatele naturale sunt, de cele mai multe ori, ușor de preparat și administrat, acordul medicului specialist și un diagnostic bine făcut  fiind însă esențiale pentru a preveni eventualele interacțiuni și pentru a cunoaște pe deplin beneficiile, dar și riscurile.

Pentru prepararea tincturii aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 20g de rădăcină de păpădie uscată
  • 10g de hrean ras
  • 100ml de alcool de 70º.

Puneți hreanul și păpădia într-un borcan din sticlă, turnați alcoolul și închideți ermetic recipientul. Lăsați la macerat timp de 10 zile, agitând zilnic borcanul de 3-4 ori.

La sfârșit filtrați și mai lăsați încă 6 zile tinctura la decantat, la frigider.

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s