Fructe mici, dulci-acrișoare, murele sunt bogate în substanțe nutritive și antioxidanți, substanțe care le conferă proprietăți astringente, laxative, dezinfectante, cicatrizante, antidiareice, antihemoragice, anticancerigene, antioxidante, remineralizante, antiinflamatorii etc.
În compoziția chimică a murelor se regăsesc următoarele substanțe: vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E), minerale (fier, magneziu, calciu, fosfor, potsiu, sodiu, cupru, seleniu, mangan), zaharuri, fibre, antioxidanți, taninuri, acizi grași esențiali omega-3 și omega-6, substanțe fotoprotectoare.
Între beneficiile consumului de mure amintim:
- facilitează absorbția fierului
- protejează ochii și pielea de razele UV
- combat anxietatea
- alungă depresia
- întăresc sistemul osos
- previn afecțiunile osoase și articulare
- previn ateroscleroza
- atenuează arterioscleroza
Continuarea, aici.