Ce puteți trata cu vin de ciuboțica-cucului

Plantă gingașă de deal și munte, ciuboțica-cucului are acțiune antispastică, emolientă, de fluidifiant al secrețiilor bronşice, secretolitică, diaforetică, calmantă, sedativă, cicatrizantă etc.

Pentru a prepara vinul de ciuboțica-cucului aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • vin alb bio sau organic
  • flori proaspăt culese.

Puneți florile într-un recipient din sticlă fără a le îndesa, apoi turnați vinul alb până ce florile sunt acoperite. Acoperiți vasul și lăsați la macerat timp de 14 zile, la soare.

La sfârșit se filtrează, iar vinul astfel obținut se păstrează într-un recipient din sticlă, la loc răcoros.

Se administrează 1-3 linguri de preparat zilnic.

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s