Ce puteți trata cu vin de coacăze

Dulci-acrișoare, coacăzele sunt fructe mici, negre sau roșii, ale căror virtuți terapeutice se datorează proprietăților astringente, cicatrizante, antihemoragice, antiinflamatorii, antioxidante, hipocolesterolemiante, hipoglicemiante, aperitive, antiinfecțioase, antidiareice etc.

Pentru a prepara vinul de coacăze aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un litru de vin roșu bio sau organic
  • 1,5 kilograme de coacăze
  • 450g de zahăr brun.

Spălați bine fructele, zdrobiți-le ușor și puneți-le într-un borcan din sticlă, peste care turnați vinul. Închideți ermetic borcanul și lăsați la macerat timp de 24 de ore.

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s