Ce puteți trata cu vin de ienupăr

Având proprietăți antiinfecțioase, diuretice, antiseptice, carminative, antitusive, depurative, diuretice, stomahice, stimulente și antispastice, ienupărul este una din plantele prețioase sănătății organismului.

Pentru a prepara vinul de ienupăr aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un litru de vin roșu bio sau organic
  • 50g de fructe
  • 50ml de rachiu.

Fructele se spală bine și se zdrobesc ușor, după care se pun într-un borcan din sticlă, peste care se toarnă vinul și rachiul.

Borcanul se închide ermetic și se lasă la macerat timp de 7-10 zile, după care amestecul se pune la fiert. Din momentul în care acesta a atins punctul de fierbere mai lăsați-l timp de 5-7 minute, la foc mic, după care trageți de pe foc și îl lăsați la răcit.

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s