Ce puteți trata cu vin de mure

Superfructe ale verii, murele sunt folosite cu succes în medicina tradițională pentru tratarea și prevenirea unor afecțiuni, datorită conținutului lor bogat în substanțe nutritive.

Pentru a prepara vinul de mure aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un kilogram de mure (preferabil de pădure)
  • un litru de apă plată sau de izvor
  • 300g de zahăr brun.
  • Puneți murele într-un vas, zdrobiți-le ușor, adăugați apa și lăsați-le la macerat timp de 24 de ore, după care, cu ajutorul unui storcător centrifugal obțineți sucul.

În sucul astfel obținut adăugați zahărul și lăsați amestecul la fermentat timp de 15 zile. La sfârșit se filtrează și se păstrează în recipiente din sticlă, închise ermetic, la loc răcoros.

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s