Ce puteți trata cu vin de rostopască

Utilizată în Antichitate pentru tratarea bolilor de ficat și bilă, rostopasca are acțiune antibacteriană, cicatrizantă, antimicotică, antivirală, antitumorală, antiinflamatoare, antispastică, analgezică, antilitiazică, hepatoprotectoare, hipolipemiantă, hipocolesterolemiantă etc.

Pentru a prepara vinul de rostopască aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un litru de vin alb bio sau organic
  • 2 linguri cu pulbere de rostopască.

Se spală bine planta, se toacă mărunt și se pune într-un vas din sticlă. Vinul se aduce la punctul de fierbere după care se toarnă peste pulbere. Se acoperă vasul și lasă la macerat timp de 24 de ore, după care se filtrează și se îmbuteliază în recipiente din sticlă, închise la culoare care se închid ermetic și se păstrează într-un loc răcoros și rece.

Se administrează câte 2-3 linguri, de 3 ori pe zi, cu 15 minute înaintea meselor principale.

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s