Siropul de cimbru alungă răceala

Plantă aromatică apreciată, cimbrul are proprietăți antiseptice, antifungice, bactericide, antihelmintice, astringente, stomahice, antidiareice, carminative, coleretice, expectorante, antireumatice, antinevralgice etc.

În scop curativ se va folosi doar partea aeriană a plantei, care vor fi culese pe timp însorit.

Îentru a prepara siropul de cimbru aveți nevoie de planta proaspătă, pe care o umeziți ușor înainte de a o introduce în borcan. Se alternează straturile de cimbru cu un kilogram de zahăr nerafinat, având grijă ca ultimul strat să fie cel de zahăr. Se închide ermetic borcanul și se lasă la macerat, la soare, timp de 21 de zile, după care se separă zahărul de plantă. Crenguțele de cimbru se clătesc în puțină apă, pe care mai apoi o adăugați peste sirop.

Siropul astfel obținut se pune la fiert, la foc mic, până când se evaporă apa. Se lasă la răcit, după care se pune în sticluțe mici, închise la culoare și închise ermetic. Se păstrează în locuri ferite de lumină, răcoroase.

Continuarea, aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s