Ce puteți trata cu vin de pătrunjel

Plantă aromatică, pătrunjelul are însă și efecte curative, datorită proprietăților sale antiinflamatorii, detoxifiante, antirahitice, antiscorbutice, vermifuge, antitoxice, antitumorale, antioxidante, antialergice, tonice, antispastice, fluidifiante, relaxante, imunostimulente, vasodilatatoare, gastrice, bronșice etc.

Pentru a prepara vinul de pătrunjel aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 10 tulpini proaspete de pătrunjel cu tot cu frunze
  • un litru de vin alb bio sau organic
  • 2 linguri cu oțet din vin alb
  • 300g de miere de albine bio sau organică.

Pătrunjelul se spală, se toacă mărunt și se pune într-un vas. Se toarnă vinul și oțetul și se lasă la fiert. Când amestecul atinge punctul de fierbere, se mai lasă 10 minute, la foc mic, după care se adaugă mierea, se omogenizează, se trage de pe foc și se filtrează imediat.

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s