Anghinarea este o plantă perenă, erbacee, de origine mediteraneană, care contribuie la păstrarea și redobândirea sănătății, fiind în special recomandată persoanelor care au afecțiuni hepatice, cardiace sau care suferă de obezitate.
Pentru a prepara acest vin medicinal aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 50g de frunze uscate de anghinare mărunțite grosier
- un litru cu vin roșu organic, de calitate superioară.
Vinul se pune la fiert, iar când acesta începe să dea în clocot se adaugă planta, se stinge focul și se acoperă vasul. Când amestecul este rece, se transferă totul într-un borcan din sticlă sterilizat. Se închide ermetic și se lasă la macerat timp de 10 zile, agitând recipientul de 3-4 ori pe zi.
La final se filtrează, având grijă să nu agitați reziduurile de la fundul borcanului. Lăsați apoi lichidul limpede la decantat într-un borcan din sticlă timp de 6 zile, după care filtrați din nou. Rezultatul final se păstrează în recipeinte din sticlă, de culoare închisă. Cantitatea de vin piedută prin fierbere și filtrare se va înlocui.
Continuarea, aici.