Sunătoarea este o plantă medicinală utilizată în special pentru efectele sale detoxifiante, hepatoprotectoare sau neurotonice.
Pentru a prepara acest vin terapeutic aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- un litru de vin roșu organic, de calitate superioară
- 4 linguri de plantă uscată și mărunțită.
Vinul se pune la fiert, iar când acesta începe să dea în clocot se adauăgă sunătoarea, se stinge focul și se acoperă vasul. Când amestecul este rece, se transferă totul într-un borcan din sticlă sterilizat. Se închide ermetic și se lasă la macerat timp de 10 zile, agitând recipientul de 3-4 ori pe zi.
La final se filtrează, având grijă să nu agitați reziduurile de la fundul borcanului. Lăsați apoi lichidul limpede la decantat într-un borcan din sticlă timp de 6 zile, după care filtrați din nou. Rezultatul final se păstrează în recipeinte din sticlă, de culoare închisă. Cantitatea de vin piedută prin fierbere și filtrare se va înlocui.
Continuarea, aici.