Utilizat din timpuri străvechi pentru tratarea multor afecțiuni, ginkgo biloba este un arbore longeviv, de la care se utilizează în scop terapeutic frunzele și fructele.
Pentru a prepara acest vin, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- un litru de vin roșu organic, de calitate superioară
- 4 linguri cu frunze uscate, mărunțite.
Puneți vinul la fiert, iar când acesta dă în clocot, trageți de pe foc și adăugați frunzele. Transferați amestecul într-un vas din sticlă, pe care-l închideți ermetic și-l lăsați la macerat timp de 10 zile, la temperatura camerei, agitând zilnic recipientul de 4-5 ori.
După scurgerea timpului de macerare, filtrați și păstrați vinul terapeutic într-un vas din sticlă, timp de 6 zile, la decantat, după care se separă, păstrându-se doar partea limpede. Cantitatea de vin pierdută la filtrare și decantare se va înlocui.
Continuarea, aici.