Beneficiile consumului nucilor caju

Originare din America de Sud ecuatorială, nucile caju și-au câștigat popularitatea datorită dulceții și versatilității lor, fiind folosite ca atare sau pentru prepararea mâncării sau deserturilor.

În compoziția chimică a nucilor s-au identificat următoarele substanțe: carbohidrați, proteine, grăsimi, fibre, vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, K), săruri minerale (sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, seleniu, fosfor, zinc), acizi grași omega-3 și omega-6, pigmenți și antioxidanți, 100g de nuci având 553 de calorii.

Între beneficiile conumului de nuci caju amintim:

  • întărește sistemul osos
  • asigură buna funcționare a sistemului muscular
  • asigură buna funcționare a sistemului nervos
  • scade valorile tensiunii arteriale
  • reduce riscul apariției cancerului

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s