Beneficiile consumului de măsline verzi

De origine mediteraneană, măslinele verzi sunt cel mai adesea utilizate în gastronomie, dar puțini  dintre noi știm și care sunt nutrienții și efectele benefice ale acestora.

În compoziția chimică a măslinelor verzi s-au identificat următoarele substanțe: carbohidrați, proteine, grăsimi mononesaturate, acizi grași omega-3 și omega-6, fibre, vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, colină, C, E, K), substanțe minerale (sodiu, potasiu, calciu, cupru, fier, magneziu, mangan, fosfor, seleniu, zinc), 100g de măsline având 115 calorii.

Între beneficiile acestora, amintim:

  • scad nivelurile crescute de colesterol
  • scad tensiunea arterială
  • întăresc imunitatea
  • combat efectele radicalilor liberi
  • mențin sănătatea sistemului cardiovascular
  • atenuează alergiile
  • au efect antiiritant

Continuarea, aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s