Despre cura cu dovleac

Dovleacul sau bostanul, așa cum i se mai spune în mod popular, este o legumă săracă în calorii, dar care este o sursă importantă de antioxidanți, fibre, vitamine și minerale.

Pentru prepararea acestui remediu aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un kilogram de pulpă de doveac
  • un kilogram de miere de albine polifloră, de proveniență locală
  • 2 lămâi mari neceruite.

Scoateți semințele de la doveac și lămâi, și, cu ajutorul unei mașini de tocat carne sau a unui robot de bucătărie, transformați cele 2 fructe în piure. Adăugați mierea și omogenizați cu o lingură de lemn până ce aceasta se dizolvă complet.

Transferați apoi preparatul în borcane din sticlă, închideți-le ermetic și păstrați-le la frigider.

Continuarea, aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s