Ce puteți trata cu vin de busuioc

Plantă aromatică apreciată în gastronomie, busuiocul este folosit și în medicina tradițională datorită acțiunii sale antiseptice, antibacteriene, antiinflamatoare, cicatrizante, calmante, antifungice, antispastice, antitusive, galactogoge, antidepresive și tonice.

Pentru a prepara vinul de busuioc, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un litru de vin roșu bio sau organic
  • 100g de flori de busuioc.

Puneți florile într-un vas din sticlă, turnați vinul, închideți ermetic vasul și lăsați-l la macerat timp de 7 zile. Vasul se agită zilnic de 4-5 ori.

La sfârșit se filtrează, iar vinul astfel obținut se păstrează în recipiente din sticlă, de culoare închisă, într-un loc răcoros.

Se administrează câte 50 ml, de trei ori pe zi, după mesele principale.

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s