Ce puteți trata cu vin de cerceluș

Cercelușul sau pecetea lui Solomon este o plantă cu proprietăți astringente, antiinflamatorii, hemolitice, antireumatice, purgative, vomitive, revulsive etc.

Pentru a prepara vinul de cerceluș aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 500 ml de vin alb, bio sau organic
  • 10 linguri cu rizom de plantă tocat mărunt sau dat prin răzătoarea mică.

Puneți cele două ingrediente într-un borcan din sticlă, închideți ermetic și lăsați-l la macerat timp de 48 de ore, agitând zilnic vasul de 5-6 ori. La sfârșit se strecoară cu ajutorul unui tifon, care se stoare la sfârșit. Se lasă la decantat timp de două ore, după care se separă cu atenție lichidul limpde, care se păstrează în recipiente din sticlă, de culoare închisă, la loc rece și întunecos.

Se administrează câte 50-75ml, de trei ori pe zi. Vinul are efecte antiinflamatoare, analgezice, fiind recomandat în caz de:

  • enurezis
  • hernie
  • hipermenoree
  • intoxicatii cu metale grele.

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s