Siropul de trandafir – preparare și administrare

Trandafirii comestibili nu sunt folosiți doar în gastronomie, ci și în diverse remedii naturale tradiționale.

Pentru a prepara acest sirop, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 200g de petale de trandafir proaspete
  • o lămâie neceruită, feliată
  • un kilogram de miere de albine de salcâm.

Într-un borcan din sticlă puneți straturi alternative de petale, lămâie și miere, după care închideți ermetic borcanul și-l lăsați la macerat timp de 21 de zile, la loc ferit de lumină. Recipientul se agită zilnic de câteva ori.

La finalul perioadei de macerare, siropul se filtrează cu ajutorul unui tifon, iar partea lichidă se păstrează într-un recipient din sticlă, la frigider.

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s