Ce putem trata cu tinctură de lemn-dulce

Originară din Europa Centrală, planta este folosită în scopuri terapeutice încă de pe vremea grecilor și egiptenilor antici.

Pentru prepararea tincturii aveți nevoie de rădăcină uscată de plantă. Rădăcina se dă prin râșnița de cafea până se obține o pulbere fină, din care 10 linguri se pun într-un borcan din sticlă, peste care se toarnă 500 ml de alcool de 70º.

Se închide ermetic borcanul și se agită puternic timp de 1-2 minute, după care se lasă la macerat, la temperatura camerei, timp de 14 zile, agitând zilnic recipientul de 3-5 ori pe zi.

La sfârșit se filtrează, iar tinctura se păstrează în recipiente din sticlă, închise la culoare.

Se administrează câte o linguriță de tinctură de 3-4 ori pe zi, pe stomacul gol, diluată în 100 ml de apă plată.

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s