Despre lobodă

Loboda, plantă de primăvară care detoxifică organismul și curăță sângele, este cel mai adesea folosită la prepararea ciorbelor și salatelor.

În compoziția plantei de găsesc vitamine (A, B2, C, K), minerale (potasiu, fosfor, fier, magneziu, siliciu, calciu), clorofilă, betacaroteni, carotenoizi, acid oxalic, glucide, albumină, celuloză, substanțe proteice, grăsimi.

Loboda are acțiune depurativă, remineralizantă, diuretică, emolientă, emetică, calmantă, vitaminizantă, antioxidantă.

Datorită compoziției și efectelor sale, consumul de lobodă are următoarele beneficii:

  • stimulează metabolismul, ajută la scăderea în greutate;
  • combate astenia, oboseala, epuizarea;
  • combate anemia;
  • detoxifică organismul;
  • curăță sângele;
  • încetinște procesele de îmbătrânire;
  • favorizează regenerarea celulară;

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s