Fiind bogată în probiotice, enzime, vitamine și minerale, acestă băutură este benefică pentru întărirea sistemului imunitar, reglarea digestiei, stoparea poftei de zahăr, detoxifierea organismului și susținerea activității sistemului endocrin.
Pentru a prepara acestă băutură aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- 4 căni cu apă de cocos neîndulcită
- 4 linguri cu boabe de kefir rehidratate
- un baton de scorțișoară.
Puneți apa de cocos (care trebuie să fie la temperatura camerei) într-un borcan din sticlă curat și sterilizat, adăugați boabele de kefir și batonul de scorțișoară, acoperiți vasul cu un capac și lăsați-l la fermentat timp de 24-48 de ore la temperatura camerei, ferit de căldura directă a soarelui.
Vă puteți da seama când apa este gata atunci când acesta capătă un aspect albicios, este acidulată și are un gust ușor înțepător.
Continuarea, aici.