Cura cu suc din frunze și fructe de fragi

În compoziția frunzelor de fragi s-au identificat vitamine (A, B1, B2, C, E, K), minerale (fier, fosfor, sodiu, magneziu, potasiu, sulf, calciu, iod, siliciu, brom), taninuri, flavonoide, oxid de calciu, oxid de fier, substanțe proteice, fructoză, celuloză, lipide, uleiuri, hidrați de carbon și acid salicilic.

În scop medicinal, se vor folosi doar frunzele recoltate în timpul înfloririi.

În compoziția frunzelor s-au identificat vitamine (A, B1, B2, C, E, K), minerale (fier, fosfor, sodiu, magneziu, potasiu, sulf, calciu, iod, siliciu, brom), taninuri, flavonoide, oxid de calciu, oxid de fier, substanțe proteice, fructoză, celuloză, lipide, uleiuri, hidrați de carbon și acid salicilic.

Pentru a prepara acest suc, aveți nevoie de 2-3 mâini generoase de frunze proaspăt culese și fructe proaspete, preferabil sălbatice, de pădure.

Puneți cele două ingrediente bine spălate într-un robot de bucătărie sau blender și mixați. La sfârșit, strecurați totul printr-un tifon pe care îl stoarceți bine. Trebuie să obțineți 2 litri de suc.

Sucul se consumă pe parcursul unei zile. Se poate păstra la frigider.

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s