Cum se prepară laptele de migdale

Fructe oleaginoase bogate în vitamine (A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E, K), minerale (potasiu, mangan, magneziu, calciu, fier, seleniu, zinc, fosfor, cupru), antioxidanți, acizi grași esențiali omega-3, aminoacizi, migdalele sunt un aliment care nu ar trebui să lipsească din alimentația niciunuia dintre noi.

Pentru a prepara laptele de migdale aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 170 g de migdale crude
  • miere de albine organică
  • 1.3 l de apă filtrată.

Migdalele se pun într-un vas din ceramică, se acoperă cu apă (aproximativ 500 ml) și se lasă timp de 12-24 de ore la înmuiat. După scurgerea acestui interval, migdalele se scrug de apă și se pun într-un blender, împreună cu 350 ml de apă proaspătă. Se mixează totul timp de 3-4 minute, după care se mai adaugă 450 ml de apă. Se completează cu miere de albine după gust și se mixează timp de un minut, la viteză mare.

La sfârșit, se strecoară lichidul printr-o strecurătoare căptușită cu un tifon curat.

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s