Ce puteți trata cu vin alb de angelică

Plantă iubitoare de lumină și umezeală, angelica are proprietăți stomahice, stimulente și carminative.

Pentru a prepara vinul de angelică, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un litru de vin alb bio sau organic
  • 70g de rădăcină de angelică.

Spălați bine rădăcinile, tocați-le mărunt și puneți-le într-un vas din sticlă. Turnați vinul, acoperiți vasul și lăsați la macerat timp de 14 zile, la temperatura camerei. Agitați zilnic recipientul de 4-5 ori, pentru a facilita extragerea substanțelor active din plantă.

La sfârșit se filtrează, iar vinul astfel obținut se păstrează în recipiente din sticlă, închise la culoare, la loc răcoros.

Se administrează câte 100 ml, cu 15 minute înaintea mesei de prânz.

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s