Dieta mediteraneană îmbunătățește memoria și funcțiile cognitive

Dieta mediteraneană protejează memoria și funcțiile cognitive, afirmă autorii celui mai mare studiu realizat până în prezent în acest domeniu şi care confirmă binefacerile acestui tip de alimentaţie.

Acest tip de regim alimentar constă în consumarea unor alimente bogate în acizi graşi precum omega 3 – peşte, avocado, pui, ulei de măsline – alături de fructe şi legume, în defavoarea alimentelor conţinând grăsimi saturate precum carnea roşie şi produsele lactate, informează lefigaro.fr.

Cel mai mare realizat până în prezent a fost cel al unei echipe de cercetători de la Universitatea Alabama din oraşul american Birmingham. Savanţii americani au evidenţiat astfel că acest tip de alimentaţie permite o protecţie mai bună a memoriei şi a capacităţilor cognitive.

Studiul a fost publicat în revista de specialitate “Neurology”, revistă editată de Academia americană de neurologie.

Cercetătorii au analizat datele recoltate în cadrul studiului Regards (Reasons for Geographical Differences in Stroke). Astfel, 30.239 de persoane în vârstă de cel puţin 45 de ani au fost monitorizate între ianuarie 2003 şi octombrie 2007. De atunci, ele au fost controlate periodic pentru a detecta eventualele modificări ale stării lor de sănătate.

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s