Femeile care iau mult în greutate în timpul sarcinii, predispuse să aibă un copil autist

Potrivit unui studiu al cercetătorilor americani, citat de dailymail.co.uk., arată că femeile care iau prea mult în greutate în timpul sarcinii sunt predispuse să nască un copil care să sufere de tulburări de spectru autist.

Deși greutatea în timpul sarcinii variază, mare parte dintre femei iau în greutate între 8 şi 13 kilograme, mai ales după cea de-a 20-a săptămână. Un studiu recent a arătat că tulburările de spectru autist sunt mai mari în rândul copiilor ale căror mame s-au îngrăşat câte 15 kilograme în timpul sarcinii, decât în cazul copiilor ale căror mame s-au îngrăşat câte 13 kilograme, relatează dailymail.co.uk.

Studii anterioare au arătat că există o legătură între greutatea din timpul sarcinii şi autism, dar acest studiu nou a încercat să găsească o legătură între autism şi greutatea din timpul sarcinii, după ce s-a luat în considerare care era greutatea femeii înainte de a rămâne însărcinată.

Cercetătorii au realizat studiul comparând cazurile unor copii de 8 ani care locuiesc în Salt Lake, Davis şi alte oraşe din Utah. Astfel, 128 de copii diagnosticaţi cu tulburări de spectru autist au fost comparaţi cu un grup format din 10.920 de copii de aceeaşi vârstă şi sex. Oamenii de ştiinţă au urmărit câte kilograme au luat femeile în timpul sarcinii.

Rezultatele studiului au fost surprinzătoare, cercetătorii negăsind nici o legătură între indicele de masă corporală al mamei înainte să rămână însărcinată şi autism, fapt care nu a fost analizat în studiile precedente.

Continuarea, aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s