Un studiu realizat de o echipă de cercetători britanici, condusă de Annlijn Conklin, de la Centrul de cercetare privind alimentația și activitatea (CEDAR), relevă că persoanele care trăiesc singure au un regim alimentar dezechilibrat, care le pune în pericol sănătatea, informează site-ul www.topsante.fr.
Studiul a demonstrat că izolarea nu afectează doar sănătatea mentală a persoanelor, ci și pe cea fizică. Echipa de cercetători a analizat datele din studiul britanic “EPIC — Norfolk”, care s-a efectuat pe un eșantion de aproximativ 25.000 de persoane cu vârste cuprinse între 40 și 80 de ani, subiecții participând la o anchetă europeană pe tema sănătății. Pe o perioadă de 20 de ani, acești voluntari au fost supravegheați de către medici care le-au analizat regimul alimentar, modul de viață și corelându-le cu apariția bolilor cronice, precum cancerul sau diabetul.
În același timp, studiul a mai arătat că persoanele care consumă mai multe legume și mâncăruri echilibrate prezintă un risc cu 13% mai scăzut de a se îmbolnăvi de diabetul de tip 2, Annalijn Conklin a explicat, în calitate de cercetător în “epidemiologie socială”, că este deosebit de interesată să studieze legătura dintre relațiile sociale ale persoanelor, lipsa de contact cu prietenii și familia și regimul alimentar.
Continuarea, aici.