Vinul reduce riscul de depresie

Vinul, consumat moderat, este asociat cu reducerea riscului de a suferi de depresie. Riscul scade cu 32% dacă se consumă între două și șapte pahare de vin pe săptămână, altfel spus – cel mult un pahar pe zi, relatează passionsante.be.

Studiul, realizat de cercetătorii de la Universitatea din Navarra (nordul Spaniei), au observat circa zece ani un grup de aproximativ 5.000 de femei și bărbați, fără simptome depresive sau probleme legate de alcool. Au fost strânse periodic informații despre frecvența cu care consumau băuturi alcoolice, puse apoi în relație cu diagnosticul de depresie.

Rezultatele au arătat efectul protector al vinului, cu mențiunea ca acesta să fie consumat moderat. Explicația ar consta atât în acțiunea neuro-protectoare a unor compuși din vin, dar și în aspecte legate de modul de viață (alimentație, activitate fizică) al consumatorilor prudenți.

Continuarea, aici.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s