Cafeaua stimulează memoria vizuală

Cafeaua stimulează memoria vizuală, relevă rezultatele unui studiu publicat în ultimul număr al revistei “Nature”.

Cafeina îmbunătățește anumite amintiri pe durata a cel puțin unei zile, a constatat echipa de cercetători de la Universitatea Johns Hopkins din Baltimore.

Coordonată de prof.Michael Yassa, echipa de cercetători le-a solicitat celor 73 de voluntari participanți la experiment să privească o serie de imagini reprezentând obiecte, și apoi, jumătate dintre voluntari a primit câte o doză de 200 de mililitri de cafea, echivalentul a două ceşti de cafea, în timp ce cealaltă jumătate a primit un placebo.

A doua zi, ambele grupuri de voluntari au fost rugați să privească o altă serie de imagini, din care, o parte dintre fotografii le-au fost prezentate și cu o zi înainte, în timp ce alte imagini erau similare, dar cu unele diferențe.

Participanții din cele două grupuri au reușit să distingă între cele două serii de imagini în manieră similară, diferența fiind aceea că voluntarii care au băut cafea au reușit să distingă mai ușor diferențele mai mult sau mai puțin evidente din cazul imaginilor similare din cele două serii.

Continuarea, aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s