Ce putem trata cu sirop de coacăze negre

Coacăzele negre au proprietăţi depurative, sudorifice, stomahice, antireumatice, antiinfecţioase şi cicatrizante, fiind astfel extrem de utile în tratarea bolilor și menținerea sănătății.

Pentru a prepara siropul, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 kilogram de coacăze negre
  • 1,5kg de miere de albine polifloră, de proveniență locală.

După ce ați spălat bine fructele și ați îndepărtat codițele, cu ajutorul unui storcător de fructe și legume obțineți sucul. În mod normal, dintr-un kilogram de fructe ar trebui să obțineți 500 ml de suc.

Amestecați sucul cu mierea până se dizolvă toată mierea, apoi păstrați siropul la frigider, în recipiente din sticlă închise ermetic.

Se administrează câte 100 ml, de 3 ori pe zi, la mesele principale ale zilei.

În cazul în care preferați să congelați siropul, este important de reținut că, în acest caz, proporțiile se shimbă, sucul de coacăze și mierea trebuind să fie în proporții egale.

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s