Preparat natural pentru fortificarea sistemului imunitar

Principiile active ale urzicii au un spectru farmacodinamic foarte larg, aceasta având efecte cicatrizante, depurative, detoxifiante, antiinflamatoare, antitusive, antidiareice, bactericide, varmifuge, tonice, antianemice, revulsive, remineralizante, vitaminizante, expectorante, hipoglicemiante etc.

Pentru a prepara remediul aveți nevoie de un litru de vin alb organic și 50 g de semințe de urzică măcinate. Cele două ingrediente se amestecă și se lasă la macerat timp de 10 zile, agitând de 4-5 ori zilnic, după care se filtrează.

În cazul în care preparatul iese tulbure după filtrare, se fierbe pentru câteva minute și se filtrează încă o dată.

Vinul se păstrează într-o sticlă foarte bine curățată și clătită cu o soluție preparată dintr-un litru de apă fierbinte și o linguriță de sare de lămâie.

Se păstrează la frigider timp de 30 de zile, timp în care se administrează câte 3 „shoturi” zilnic.

Continuarea o puteți găsi aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s