Ce puteți trata cu vin de valeriană

Bogată în acizi grași esențiali și clorofilă, valeriana are proprietăți tonice, remineralizante, antioxidante, antiinfecțioase, antiscorbutice, detoxifiante, laxative, diuretice, emoliente, răcoritoare, cardiotonice.

Pentru a prepara acest amestec aveți nevoie de următoarele plante uscate și mărunțite:

  • flori de salcâm
  • ghințură
  • echinaceea
  • tătăneasă
  • gălbenele
  • coada-calului
  • scumpie
  • lânăriță
  • măseaua-calului
  • cornul-viperei
  • coada-șoricelului
  • țintaură
  • salvie
  • răchitan
  • sunătoare.

Ceaiul se prepară prin infuzie, folosindu-se o linguriță de amestec la o cană cu apă fierbinte. După ce au stat 20 de minute, strecurați și consumați câte 3 căni zilnic, cu jumătate de oră înainte de masă, timp de 90 de zile, după care se face o pauză de 30 de zile. La nevoie, cura se poate relua.

Contiuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s