Dacă nu se intervine la timp, nivelul ridicat de colesterol din sânge poate duce la ateroscleroză, infarct miocardic sau accident vascular cerebral.
Pentru a scădea nivelul de colesterol, vă propunem astăzi trei ceaiuri aromate și nutritive:
- ceaiul din frunze de dafin: se prepară dintr-o cană cu apă fierbinte și trei foi de dafin. Lăsați la infuzat timp de 10 minute și consumați de 3 ori pe zi, după fiecare masă principală, timp de 30 de zile. Ceaiul contribuie și la scăderea glicemiei;
- ceaiul de cătină: se prepară dintr-o cană cu apă fierbinte și o lingură de fructe de cătină proaspete, zdrobite sau 2 lingurițe cu fructe uscate. Se pot fierbe timp de 2-3 minute, dar este de preferat să le lăsați la infuzat timp de 15 minute. Se beau câte 3 căni pe zi, cu 30 de minute înaintea celor 3 mese principale, timp de 14 zile;
Continuarea, aici.