Sirop natural cu miere și conuri de hamei

Folosite pentru aromatizarea berii, conurile de hamei sunt utilizate în medicina tradițională pentru tratarea și ameliorarea unei game diverse de afecțiuni.

Pentru a prepara această băutură, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 2 kg de miere de albine polifloră, organică
  • 4 linguri de conuri de hamei tocate mărunt
  • 10 litri de apă plată
  • 50 g de drojdie de bere.

Într-un vas emailat dizolvați mierea în apă, adăugați conurile de hamei. Puneți apoi vasul pe foc, lăând timp de o oră, la foc mic, din momentul în care începe să dea în clocot. Luați spuma care se ridică.

După ce timpul de fierbere s-a scurs, lăsați siropul să se răcească. Când acesta este călduț, se transferă într-un borcan din sticlă, se adaugă drojdia dizolvată în prealabil în puțin sirop, se acoperă gura borcanului cu un tifon și se lasă la fermantat, la temperatura camerei, timp de 48 de ore. După aceste două zile se îndepărtează tifonul, iar peste gura borcanului se pune o mănușă de cauciuc de menaj și se lasă încă 4-6 zile sau până când degetele mănușii sunt umflate.

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s