Uleiul de sunătoare: preparare și indicații terapeutice

Sunătoarea este o plantă medicinală binecunoscută pentru tratarea afecțiunilor hepatice și biliare având, pe lângă acestea, și alte aplicații curative.

Pentru a prepara uleiul de sunătoare, aveți nevoie de:

  • ulei de măsline sau ulei vegetal presat la rece
  • flori de sunătoare (uscate sau proaspăt culese), mărunțite.

Într-un borcan din sticlă de 800 ml puneți planta până ajungeți la gura borcanului, fără a le îndesa prea tare însă. Turnați apoi uleiul, până ce acoperiți florile cu un deget, după care închideți ermetic borcanul și lăsați-l la macerat timp de 14 zile, la loc călduros, însorit. La final, filtrați uleiul cu ajutorul unui tifon dublu, storcând bine reziduul solid ce va rămâne.

Umpleți din nou borcanul cu flori și turnați deasupra uleiul obținut anterior. Lăsați alte 14 zile la macerat, filtrați și repetați procedeul de încă 4-5 ori. La final, uleiul trebuie să aibă o culoare roșie, intensă.

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s