Urizicile sunt printre cele mai importante resurse ale primăverii, acestea având proprietăți puternic detoxifiante, antianemice, vitaminizante, remineralizante, tonice, hipoglicemice, antiinflamatoare, hipotensive, cardiotonice, diuretice, antialergice, hemostatice, astringente, antidiareice, cicatrizante etc.
Pentru a prepara sucul, aveți nevoie de o mână generoasă cu urzici tinere și trei sferturi de cană cu apă plată.
Puneți ambele ingrediente într-un blender și mixați până când obțineți o compoziție omogenă. Filtrați apoi preparatul cu ajutorul unui tifon, adăugați suc de lămâie, după gust, și consumați imediat după preparare, timp de 21 de zile, după care faceți o pauză de 7 zile. La nevoie, cura se poate relua.
Această cură este recomandată în caz de:
- detoxifiere
- accelerarea proceselor metabolice
- stimularea sistemului imunitar
- convalescență
- stimularea digestiei
Continuarea, aici.