Ce poate face uleiul de ricin pentru piele și păr

Uleiul de ricin este folosit de sute de ani atât în medicina tradițională, cât și în industria cosmetică sau fermaceutică datorită efectelor antiinflamatoare, antioxidante, antimicrobiene și antifungice.

Deoarece are o textură foarte consistentă, lipicioasă, uleiul de ricin este deseori evitat ca produs pentru îngrijirea pielii și a părului, în favoarea altor uleiuri care au o textură mai ușoară și sunt mai ușor de îndepărtat.

Între beneficiile acestui ulei prețios și accesibil amintim faptul că:

  • previne deteriorarea părului
  • stopează căderea părului
  • stimulează regenerarea și creșterea părului
  • tratează infecțiile scalpului precum foliculita sau dermatita seboreică
  • previne despicarea vârfurilor
  • hidratează părul uscat și deteriorat

Continuarea, aici.