Aplicații externe cu ceapă

Ceapa este una dintre cele mai utilizate legume în gastronomie. Însă, aceasta are și aplicații terapeutice, datorită proprietăților sale antimicrobiene, antiinfecțioase, antibacteriene, antiseptice, carminative, imunostimulatoare, vasodilatatoare, stomahice, hipotensive, diuretice, vermifuge, antitrombozice, diuretice, expectorante, febrifuge, hipoglicemiante.

Vă prezentăm astăzi câteva afecțiuni care pot fi ameliorate și tratate cu ajutorul cepei:

  1. Ulcer cutanat – se face un amestec din ceapă tocată mărunt și puțin ulei de măsline. Aplicați direct pe zona afectată, curățată în prealabil, și fixați cu o folie alimentară de plastic. Lăsați să acționeze timp de 60 de minute.
  2. Sinusuri congestionate – tocați mărunt o ceapă albă și puneți-o într-un tifon, pe care apoi îl aplicați pe gât. După o oră, îndepărtați.
  3. Înțepături de insecte, zgârieturi, răni mici –  spălați zona cu apă și aplicați câteva picături de ceapă proaspătă. Lăsați să se usuce în mod natural.

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s