Ce puteți trata cu vin de ghințură-albastră

Ghințura-albastră sau gențiana este o plantă perenă, erbacee, care are proprietăți gastrice, biliare, antihelmintice, coleretice, colagoge, antipiretice, antimalarice, detoxifiante, neurostimulatoare, hepatoprotectoare, hepatoregenerante etc.

Pentru a prepara vinul de gențiană aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un litru de vin roșu bio sau organic, dulce
  • 60 ml alcool de 70º
  • 3 linguri cu pulbere de rădăcină de gențiană
  • 100 g miere de albine bio sau organică polifloră.

Într-un borcan din sticlă se pune pulberea, peste care se toarnă ambele tipuri de alcool, se omogenizează, se închide ermetic vasul și se lasă la macerat timp de 10 zile. Recipientul se agită zilnic de 4-5 ori.

La sfârșit se filtrează, iar în lichidul limpede se adaugă mierea. Se omogenizează până ce toată mierea este dizolvată, apoi se îmbuteliază în recipiente din sticlă, închise la culoare, și se păstrează la loc răcoros și întunecos.

Continuarea, aici.

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s