Fructe parfumate ale verii, caisele sunt o sursă prețioasă de vitamine și minerale esențiale bunei funcționări a organismului.
Pentru a prepara rețeta de astăzi, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- caise foarte coapte
- 2 linguri cu pulbere de mentă
- 400 ml de apă plată
- o cană cu miere de albine polifloră, organică
- un litru de alcool de 96º.
Spălați bine caisele și treceți-le printr-un storcător de fructe până ce obțineți un litru de suc.
Separat, puneți apa la fiert, iar când dă în clocot adăugați menta, trageți de pe foc, acoperiți vasul și lăsați la infuzat timp de 4 ore. La final strecurați printr-un tifon.
Infuzia de mentă se amestecă apoi cu sucul de caise, mierea și alcoolul. Se omogenizează totul cu o lingură de lemn până ce mierea este complet dizolvată și se lasă la macerat timp de 3 zile, la loc întunecos.
Continuarea, aici.