Tinctura de dracilă vindecă bolile renale

Dracila este un arbust de pădure ale cărui proprietăți curative stau în rădăcină, fructe și scoarță, fiind utilizat în medicina tradițională pentru tratarea litiazei urinare, a insuficienței renale, disuriei, reumatismului, gutei, hidrofrenozei, nefritei, angiocolitei, vaginismului, eczemelor, herpesului, fisurilor anale, hemoroizilor, febrei etc.

Pentru prepararea tincturii de dracilă puneți într-o sticlă umplută pe jumătate cu alcool natural (ex. țuică) rădăcină mărunțită de plantă, fructe pulbere sau scoarță până când umpleți sticla, după care se închide ermetic și se lasă la macerat timp de 30 de zile la soare, agitând zilnic de 3-4 ori.

După terminarea acestui interval se strecoară și se păstrează preparatul astfel obținut în sticluțe închise la culoare, timp de 2 ani.

Pentru menținerea sănătății sistemului renal consumați 3-4 lingurițe zilnic. În cazul persoanelor care suferă de cistopielită, nefropatie, insuficiență excretorie renală sau litiază renală se administrează câte o lingură de tinctură, de 2-3 ori pe zi, diluată în 150 ml de apă.

Continuarea, aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s