Ce puteți trata cu vin roșu din scoarță de salcie

Arbore iubitor de apă, salcia are proprietăți antireumatice, antiinflamatorii, analgezice, sedative, antipiretice, tonice, hemostatice și astringente.

Pentru a prepara vinul din scoarță de salcie aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un litru de vin roșu, bio sau organic;
  • 5 linguri cu pulbere din scoartță de salcie.

Se va recolta doar scoarța de pe ramurile tinere ale arborelui, se vor lăsa la uscat, după care se vor transforma în pulbere cu ajutorul unei râșnițe de cafea.

Se amestecă cele două ingrediente într-un recipient din sticlă care apoi se va închide ermetic. Amestecul se lasă la macerat timp de 14 zile, timp în care se va agita zilnic recipientul de 4-5 ori. La sfârșit se filtrează, iar lichidul limpede se va păstra în recipiente din sticlă, de culoare închisă, închise ermetic.

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s