Câinii pot depista debutul unei crize de hipoglicemie la diabetici

Datorită capacităților lor olfactive remarcabile, câinii pot depista debutul unei crize de hipoglicemie la diabetici. Studii precedente demonstraseră capacitatea câinilor “de urmă” (care sunt dresați să ia urma) de a identifica unele boli, cum ar fi cancerul pulmonar, cel de colon sau o infecţie nozocomială (contractată în mediu spitalicesc). Dresaţi să recunoască mirosurile specifice acestor afecţiuni, ei au obţinut rezultate remarcabile, aminteşte passionsante.be.

Cercetători britanici de la Universităţile din Bristol şi Dundee au procedat în acelaşi fel, dar urmărind capacitatea câinilor de a simţi scăderea glicemiei (nivelul de zahăr din sânge), destul de frecventă la diabetici. “Descoperirile” câinilor au fost confruntate cu probe de sânge, ştiind că, în timpul hipoglicemiei, şi respiraţia şi transpiraţia miros altfel. La studiu au participat peste 20 de persoane, cu vârste de la cinci la 66 de ani.

La capătul unor teste efectuate pe parcursul a câtorva luni, majoritatea participanţilor au spus că au încredere deplină că patrupedul lor îi va avertiza când glicemia începe să scadă, permiţându-le să acţioneze imediat. Toţi au spus că frecvenţa crizelor de hipoglicemie a scăzut iar analizele de sânge au arătat că în 80% din cazuri reacţia câinilor a fost perfect justificată.

Continuarea, aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s