Beneficiile consumului de fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz se numără printre cele mai sănătoase și ieftine alimente pe care le putem introduce în dieta zilnică.

Bogați în fibre solubile și insolubile în apă, fulgii de ovăz se digeră mai greu, determinând astfel un consum mai mic de alimente pe parcursul întregii zile.

Având în compoziția lor vitamine (B, E), minerale (fier, zinc, magneziu, seleniu), proteine și fitonutrienți, aceștia au proprietăți energizante, anticancerigene, antioxidante și digestive.

Între beneficiile consumului de fulgi de ovăz, amintim:

  • scade nivelul de colesterol de tip LDL
  • susține scăderea în greutate
  • energizează organismul
  • hidratează pielea, dacă este folosit în măști

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s