Ce puteți trata cu vin de piersici

Puternic antioxidante, piersicile au efecte digestive, antiinflamatorii, diuretice, depurative, cardiotonice și contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire.

Pentru a prepara vinul de piersici, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 litri de vin alb, bio sau organic
  • 1.3 litri de coniac de bună calitate
  • 500 g de zahăr
  • 2,5 kilograme de piersici decojite și curățate de sâmburi
  • 4 migdale crude
  • 7 g de drojdie de bere uscată.

Tăiați cubulețe sau felii subțiri piersicile, puneți-le într-un vas și turnați apoi zahărul. Lăsați timp de 4-6 ore, după care puneți la fiert timp de 15 minute, amestecând continuu. Lăsați apoi la răcit, după care turnați amestecul într-un borcan din sticlă, adăugați migdalele, drojdia și alcoolul, închideți ermetic vasul și lăsați-l la macerat timp de 30 de zile, după care filtrați și păstrați lichidul limpede în recipiente din sticlă, la loc răcoros.

Continuarea, aici.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s