De ce este bine să consumați gulii

Foarte populară în țările nordice și mai puțin la noi, gulia este un foarte bun tonic general și aliat împotriva tulburărilor tiroidiene și renale, care nu ar trebui să lipsească din alimentația femeilor aflate în perioada de menstruație.

Analiza chimică a guliei a relevat că aceasta conține vitamine (A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, H, K), minerale (magneziu, fosfor, potasiu, calciu, sodiu, fier, cupru, mangan, seleniu, sulf), acizi grași omega-3 și omega-6, glucide, lipide, apă, proteine, enzime, acizi, antioxidanți.

Datorită compoziției sale bogate în elemente nutritive importante, gulia aduce numeroase beneficii sănătății umane:

  • contribuie la sănătatea oaselor, dinților, cartilajelor, gingiilor;
  • reduce riscul de a contracta infecții;
  • accelerează cicatrizarea, contribuie la creșterea și regenerarea țesuturilor;
  • menține Ph-ul sangvin;
  • reduce riscul de a dezvolta cancer (reduce cu 25% cancerul ovarian, cu 12% cancerul testicular, de prostată, dacă se consumă zilnic);
  • reduce procesele de degenerare cognitivă la persoanele vârstnice;
  • întârzâie procele de îmbătrânire, are efecte antioxidante;
  • contribuie la producerea celulelor roșii, stimulează imunitatea

Continuarea, aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s